Onafhankelijke Katholieke Kerk

 

“Heer, Uw goedheid reikt zover de hemel is en Uw waarheid zover de wolken zijn”
Deze vers uit de psalm 36 spreekt in korte en bondige woorden datgene uit, wat  we proberen in onze kerkgemeenschap na te leven. Gods liefde en vriendelijkheid is onmeetbaar, Hij sluit niemand uit en Hij schenkt allen gratie en vrede, die Hem oprecht zoeken.

Iedere gelovige -single, getrouwd, in samenlevingscontract of  van welke oriëntatie ook-staat vrij  om zijn leven volgens zijn eigen levenservaringen en zijn bijzondere persoonlijkheid in dienst van Christus en zijn kerk te stellen.

 

De gedachte

De Onafhankelijke Katholieke Kerk is een vrije, onafhankelijke, non-profit en religieuze gemeenschap in de apostolische successie. Die ziet zichzelf als onderdeel van de ene kerk van Jezus Christus en streeft naar de traditie van de oerkerk.
De Onafhankelijke Katholieke Kerk is een autonome religieuze gemeenschap, het is onafhankelijk van de rooms-katholieke kerk. Bij ons kunnen hen die” zoeken” zich thuis voelen in een kerk, als men zich verkeerd begrepen of niet geaccepteerd voelt in een andere kerkgemeenschap

 

Wie we zijn

De Onafhankelijke Katholieke Kerk (UKK) is een vrije , non- profit, open en tolerante gemeenschap in de Katholieke traditie. Wij zijn actief in Duitsland, Servïe, België en Zwitserland.
Duitsland:

Paderborn-Oost West Falen

Dresden-Saxen
Ruhrgebied
Keulen-Rijnland
Mainz
Zwitserland:

Zürich
België:

Düren/Duitsland (administratief)

 

Onze actieve pastorale werkers/ zielzorgers hebben  een  volledige en gefundeerde  theologische opleiding genoten.  Hiermee kunnen ze zich op een pastorale manier bekommeren om de medemens, die zich om een of andere reden niet meer welkom voelt in de traditionele kerken.


Download
Flyer unserer Kirche
Download unseres Flyers. Gern senden wir Ihnen gegen Rückporto auch einige unserer Flyer zu.
UKKFlyer.pdf
Adobe Acrobat Dokument 1.1 MB